Блог /

Здорове харчування? Що воно таке і з чим його їдять…

Зараз модно говорити про здоровий спосіб життя, правильне харчування, природну красу та екологію.

Усі ці поняття тісно переплетені і міцно взаємодіють між собою. Головною складовою в цьому ланцюжку здоров’я - є людина, а її двигуном – енергія, яка частково забезпечується правильним харчуванням.

Отож, давайте поговоримо про те, що і як ми споживаємо і розставимо всі крапки над «і» щодо правильного харчування.

Правильне харчування – це індивідуально складений раціон спеціалістами -дієтологами відносно фізіологічних даних та окремих запитів людини.

Проте існує ряд важливих деталей, які будуть корисними для кожного:

  1. Здоровий баланс калорій, який залежить від статі, способу життя, фізичної активності.
  2. Необроблена їжа в якій міститься лише один інгредієнт. Всім відомо, що під час термічної обробки втрачається велика кількість поживних речовин, а в чистому вигляді ви отримаєте тільки корисні калорії.
  3. Макроелементи (білки, жири, вуглеводи), норма яких визначається індивідуально і в залежності від ваших цілей та потреб.
  4. Мікроелементи (вітаміни і мінерали). Організм самостійно їх не утворює, тож тут цілком і повністю покладаємось на здорову їжу.

Що ж споживати, аби добитись бажаного результату?

Овочі, фрукти, м'ясо та риба, горіхи і насіння, яйця, молочні продукти і крупи – усе це стане базою вашого доброго самопочуття при умові, що їжа буде якісна та органічна.

Уникайте продуктів з високим вмістом цукру (шоколад, випічка, будь-які солодощі), транс-жирами (їжа з фаст-фудів) та молочні продукти у складі яких є хімічні речовини.

Щаслива людина та, яка поєднує в собі внутрішню і зовнішню гармонію, не боїться життєвих викликів і постійно працює над своїм вдосконаленням у фізичному та психологічному аспектах.

І пам’ятайте, краса – це не жертва, а стиль життя

А яким буде цей стиль – обирати саме вам!